Sons of Summer Filmi Blackmagic Design ile Çekildi.

Blackmagic Design, 1977 kült klasiği “Summer City”nin uzun zamandır beklenen devamı olan “Sons of Summer” filminin, çok sayıda Blackmagic Design dijital film kamerasıyla çekildiğini ve renk derecelendirmesinin de kurgu, derecelendirme, görsel efektler (VFX) ve ses post prodüksiyon yazılımı DaVinci Resolve Studio’da yapıldığını duyurdu.

Film, efsanevi Avustralyalı yapımcı Phil Avalon’dan serinin üçüncü filmi. 1977’de çekilen düşük bütçeli orijinal yapım, iki yıl sonra Mad Max’teki çığır açan rolünden önce Mel Gibson’u izleyicilere tanıtmıştı. “Breaking Loose: Summer City II.” adlı İkinci film 1988’de yapılmıştı.

Ödüllü yönetmen Clive Fleury’nin yönettiği “Sons of Summer”da Avustralyalı yıldız Isabel Lucas ve Yeni Zelandalı aktör Temuera Morrison yer alıyor. Konu, önceki filmlerle aynı evrende geçiyor ve trajik geçmişinden kaçmaya çalışan sorunlu ama karizmatik bir sörfçü olan Sean’ın (Joe Davidson) hikayesini anlatıyor.

Sean ve sörfçü arkadaşları, babasının ölüm yıldönümünü kutlamak için kıyı boyunca bir gezi yapmaya karar verirler. Ancak para sıkıntılarından kurtulma girişiminin kendisine olumsuz bir geri dönüşü oluyor. Bir sürü uyuşturucu çalmıştır ve artık bir kiralık katil intikam peşindedir. Her cinayetin ardından tetikçi, Sean’a bir adım daha yaklaşır ve kız arkadaşının kaçırılmasıyla, beladan kurtulmak için bir plan geliştirmesi gerekir.

Yapımcı Tim Maddock filmi geliştirirken, film için harika bir görünüm oluşturacağını bildiği, uzun süredir birlikte çalıştığı görüntü yönetmeni Anthony Rose’yi aradı.

Maddok şunları anlattı: “Yılın başlarında Anthony ve ben, farklı kameralar kullandığımız bir belgesel çekimindeydik ve Blackmagic Design kameralarıyla çalışmanın nispeten kolay olduğundan bahsetti. “Sons of Summer” üzerinde çalışması için fırsat doğduğunda, filmin görünümü hakkında kapsamlı konuştuk. Anamorfik lenslere olan hayranlığımdan bahsetmiştim ve Anthony, çekimimize uygun bir Blackmagic kamera paketi buldu. Bir yapımcı olarak, arzu ettiğimiz film görünümünü elde etmenin yanı sıra, ödediğimiz paranın karşılığını alabilmiş olmamız da güzel bir ek avantajdı.

Rose, aralarında üç URSA Mini Pro 12K, bir URSA Mini Pro 4.6K G2 ve iki Pocket Cinema Camera 6K dijital film kamerasının olduğu, çeşitli sahnelerin ihtiyaçlarına uygun bir dizi farklı Blackmagic Design ürünü kullandığını açıkladı. Rose şunları anlattı: “Çoğu sahnede, A ve B kamerası olarak 8K’da çekim yapan üç 12K kamera kullandık ve üçüncüsü her zaman bir Steadicam üzerine monte edildi. Üstelik, yüksek hızlı çekimler için URSA Mini Pro 4.6K G2’yi kullandık. Araçların içindeki yakalaması zor çekimler için bir gimbal üzerinde ve takip sekansındaki düşük profilli araba montaj düzeneklerinde iki adet Pocket 6K Pro kamera kullandık.

20 yılı aşkın kariyerinde hem Avustralya’da hem de uluslararası alanda 250’den fazla video ve sayısız TV reklamını yöneten Rose, “sağladıkları filmsel görünüm ve hissiyat” nedeniyle Blackmagic Design kameralarıyla çalışmayı çok sevdiğini söyledi. Rose şunları ekledi: “Sınırlı bir bütçeyle, önceden kurulmuş ve kullanıma hazır birden fazla kameraya sahip olabildim, bu da zamandan ve paradan tasarruf etmemi sağladı. 12K kameralarda, 960 GB kartlarla SSD kayıt cihazlarını kullandık, böylece bütün gün çekim yapabildik ve bu çok işimize yaradı. Zaman zaman, yüksek kontrastlı ve düşük ışıklı zor koşullarda asgari aydınlatma ile sensörlerin iyi sonuçlar elde edeceğinden emin olabildim.

Derecelendirme için DaVinci Resolve Studio’nun kullanıldığı film, neredeyse tamamen Blackmagic Design ürünleriyle tamamlandı. Rose şunları ekledi: “Blackmagic Design kameralarla çekilmiş görüntüleri DaVinci Resolve’de derecelendirmek, istediğimiz görünümü elde etmemizi kolaylaştırdı. Derecelendirme için 1000 nitlik bir monitör kullandık ve Blackmagic Design görüntüleri gerçekten çok canlı oldu. Renk uzmanımız, Elvis isimli filmi derecelendirmeyi yeni bitirmişti ve BRAW dosyalarından çok memnun kalmıştı.

Kaynak: broadcasterinfo.net